Ιστοσελίδες για ΑΜΕΑ με το πρότυπο WCAG 2.0

Κατασκευή Ιστοσελίδων για ΑΜΕΑ με το πρότυπο WCAG 2.0

Κατασκευή ιστοσελίδων ΑΜΕΑ με το πρότυπο WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) ώστε να είναι η ιστοσελίδα φιλική προς ΑΜΕΑ καθώς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για επιδοτούμενες ιστοσελίδες μέσω ΕΣΠΑ.

Διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στις ιστοσελίδες ΑΜΕΑ ώστε να είναι η ιστοσελίδα σας φιλική προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Κατασκευή site με πιστοποίηση WCAG 2.0  που διευκολύνουν την πρόσβαση σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ακοής, μαθησιακές δυσκολίες, περιορισμένη κίνηση, φωτοευαισθησία κ.α.

Προσβασιμότητα για όλους!

Έγγραφα πιστοποίησης ΑμεΑ

Με κάθε κατασκευή ιστοσελίδας ΑΜΕΑ, παρέχουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα πιστοποίησης που απαιτούνται από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, όπως screenshots με την σφραγίδα μας, υπεύθυνη δήλωση, αναφορά από το εργαλείο ελέγχου κ.α.

 

Έλεγχος προσβασιμότητας (Wave & Achecker)

Για την συμμόρφωση μιας ιστοσελίδας με το πρότυπο WCAG 2.0, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, θα πρέπει η τελευταία, να ολοκληρώνει με μηδενικά σφάλματα τον έλεγχο από εργαλεία ελέγχου όπως το Wave ή το Achecker.

 

Προσθήκη Banner του ΕΣΠΑ

Μια ακόμη βασική προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πιστοποίηση ΑΜΕΑ από τον ελεγκτή του προγράμματος ΕΣΠΑ, είναι η τοποθέτηση συγκεκριμένου banner, σε εμφανές σημείο της σελίδας, με link που οδηγεί στην αφίσα του προγράμματος.

Συχνές ερωτήσεις για τις ιστοσελίδες ΑμεΑ

Σε τι διαφέρουν οι ιστοσελίδες ΑμεΑ από τις άλλες ιστοσελίδες;

Οι ιστοσελίδες ΑΜΕΑ πληρούν όλες τις παραμέτρους που ορίζει το πρότυπο WCAG 2.0 (Web Content Accessibility Guidelines) ώστε η σελίδα να είναι φιλική σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τι είναι η προσβασιμότητα;

Προσβασιμότητα σημαίνει ίση πρόσβαση από άτομα με αναπηρία. Η ιστοσελίδα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά τόσο από τα άτομα με αναπηρίες όσο και από τα άτομα χωρίς.

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία ενός προσβάσιμου ιστότοπου;

Επισήμανση πληροφοριών, πλοήγηση με το πληκτρολόγιο, αντίθεση χρωμάτων, αυξομείωση μεγέθους γραμματοσειράς, φωνητικές οδηγίες, φωνητική ανάγνωση κειμένων, ιεραρχημένη δομή, προβλέψιμο περιεχόμενο, ευανάγνωστα κείμενα.

Μπορώ να κάνω την υπάρχουσα ιστοσελίδα μου προσβάσιμη;

Ναι, βεβαίως. Στην Adverset αναλαμβάνουμε να κάνουμε οποιαδήποτε ιστοσελίδα σε WordPressπροσβάσιμη σε άτομα με ειδικές ανάγκες, είτε πρόκειται για επαγγελματική ιστοσελίδα είτε για ηλεκτρονικό κατάστημα.

Γιατί να κάνω την ιστοσελίδα μου φιλική προς ΑΜΕΑ;

Γιατί και τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν το δικαίωμα πρόσβασης στη πληροφορία. Το internet πρέπει να είναι προσβάσιμο από όλους και δεν θα πρέπει να αποκλείεται κανείς άνθρωπος από το δικαίωμα της ελεύθερης περιήγησης στο διαδίκτυο.

Χρειάζεται η πιστοποίηση ΑΜΕΑ και για την επιδότηση eshop μέσω του ΕΣΠΑ;

Για την επιδότηση Eshop μέσω ΕΣΠΑ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ιστοσελίδα να διαθέτει πιστοποίηση για ΑΜΕΑ WCAG 2.0 AA, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις πλατφόρμες πιστοποίησης, που ορίζει το εκάστοτε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Οι ιστοσελίδες ΑμεΑ έχουν απλό σχεδιασμό;

Όχι πλέον. Στην Adverset μπορούμε να σχεδιάσουμε εντυπωσιακές ιστοσελίδες για ΑμεΑ με εξαιρετικό design που ταυτόχρονα είναι φιλικές προς τα άτομα με αναπηρία.

Ποιο είναι το ποσό της επιδότησης απο το ΕΣΠΑ για ιστοσελίδες ΑΜΕΑ;

Εξαρτάται από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ στο οποίο ανήκετε. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, το ΕΣΠΑ επιδοτεί το 100% του ποσού που δαπανήθηκε για την κατασκευή της ιστοσελίδας. 

Είναι απαραίτητη η συμμόρφωση WCAG για επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ;

Ναι, προκειμένου μια ιστοσελίδα να επιδοτηθεί απο το ΕΣΠΑ απαιτείται η συμβατότητα της ιστοσελίδας με το πρότυπο WCAG 2.0 ΑΑ.

Ποιο είναι το κόστος για ιστοσελίδα ΑμεΑ με πιστοποίηση WCAG 2.0 AA;

Το κόστος μια ιστοσελίδας για άτομα με αναπηρία, προκύπτει από το κόστος κατασκευής της ιστοσελίδας, αναλόγως του project, συν το κόστος των εργασιών για να είναι η σελίδα σας συμβατή με το πρότυπο WCAG 2.0 AA.

Κάλεσε μας για μια προσφορά στο 2311282438